2009

Jubileumsårets stora jubileumsresa genomfördes fredagen den 27 november 2009. Ont om deltagare var det gott om! Deltagare i festligheterna denna resa till minne av 30 år med VDKIF var Tom Winge, Peter Friang, Bo Persson och undertecknad, vilka samtliga så att säga automatiskt och av naturliga skäl var placerade vid ”JubileumsreseA-bordet”. Tom Winge hade som jubileumsarrangör efter en berömvärd planeringsinsats sett till att en jubileumsräkochlaxmacka var på plats i den privata jubileumslokalen där också jubileumsöl med tillhörande jubileumssnaps serverades, och där jubileumskaffe och ett jubileumsfruktbord också fanns till jubileumsresedeltagarnas förfogande. Det var en mycket trevlig lokal som Tom bokat på den tyska båten, och vi disponerade självfallet lokalen under hela jubileumsresan.

Efter konsumerandet av mackan och intaget av öl, mm, utdelades under högtidliga former och till minnet av dessa 30 år med VDKIF en prydlig jubileumsnål i form av två korslagda flaggor; en svensk och dansk. Nålen fick oss osökt att tänka på alla trevliga VDKIF-stunder i den trivsamma matsalen i aktern på Dragör-båtarna och alla spännande spel på Matrosen i Dragör. Efter en stunds nostalgiska återblickar på dessa 30 år vidtog som sig bör kortspelet. (Icke närvarande kommer sannolikt att tilldelas jubileumsnålen vid en kommande VDKIF-träff)

I Sassnitz kunde VDKIF:s företrädare i lugn och ro botanisera bland alla trevligheter i Viking Shop och inhandla div godsaker till jul och andra kommande aktiviteter.

På hemresan intogs en jubileumsmåltid i matsalen där det bästa bordet reserverats för oss. I trivsam samvaro avslutades återresan med ytterligare kortspel och kompletterande inköp ombord. Alla deltagare hade mycket trevligt under denna jubileumsresa, varför samtliga, oavsett hur det gick i kortspelet, blev dagens vinnare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *