Helsingörstur 7 dec 2018

Vi blev åtta stycken, sex har anmält förhinder. Följande kom: Stephan B, Stefan S, Krister L, Kay W, Olle K, Kalle A, Kent S, och Tom.
Stefan Sundgrens infallsvinkel….:
Var blev de av? Där satt jag ensam på puben och väntade. Ett sms till den listige smålänningen Kenth gav svaret ”Limhamn”. Klockan 12.50 dök emellertid fyra tappra sydlänningar upp och några minuter senare Tom och sist med ett illmarigt smil på läpparna Kenth Svensson.
Efter en snabb öl vidare till färjan. Vid färjeläget i Helsingör var det traditionsenligt en mindre julmarknad där Helsingborgs bryggeri krusade bort fyra olika ölsorter till fyra icke så svårkrusade provsmakare. Kalle missade detta tillfälle för att Stetsonkepsen var för långt nerdragen över ögonen vilket grämde honom när vi väl kom till Borgerkroen. Tre smörrebörd, en dubbel gammeldansk, och en mycket god IPA från Mön höjde stämningen ytterligare.
Redan i Helsingborg var stämningen god och särskilt glädjande var att vännen Olle fanns med i gänget. Efter inmundigandet av maten fick deltagarna ta del av ett gammalt reportage från Vellinges SKFT- avdelning med bildreportage från 1982. Tom var inte med i reportaget men väl ett antal damer som alla kände igen utöver en mansperson med efternamnet Bengtsson.
A-bordet fick förstärkning av Christer medan övriga gick på handelsrunda i regnet. Denna gång blev det mest provsmakning och inte så mycket inköp.
Utmärkande för spelet var att slumpens skördar var stora denna kväll enligt både Olle och mig som visserligen satt bredvid varandra men vid varsitt bord.
Snabbt uppbrott för A-bordet jämte Kalle medan de återstående  tre vise männen vidare ville granska de (s)t(j)ärnor som fanns i vår horisont.
Vi hade tänkt att tura på återresan men blev utkörda från färjan i Helsingborg eftersom det var slutstation för den aktuella färjan. Yrande och letande efter en icke bokad pub hamnade vi åter till slut där vi börjat dagen på puben i Knutpunkten. Här fanns det öl och damer men inga kunde mäta sig med de vi sett i SKTF-tidningen från 1982 så vi åkte hem 20.53 respektive 20.56.
Tack Tom för din insats. Vi kom överens om att fortsättningsvis satsa på torsdagar eftersom Borgerkroen inte kommer till sin fulla rätt en fredagskväll p g a musikljudnivån och trängseln på stället.
Tom: Jag hade ett våldsamt flyt på A-bordet. Vid tredje given fick jag ruter kung,dam,knekt och tia. Jag köpte ett kort och det blev ruter nio. Strait flush, Olle satt länge och tittade och trodde inte vad han såg. Det har hänt en gång tidigare på Matrosen i Dragör för ca 15-20 år sedan. Då fick jag spader knekt,tio,nio och sju och köper in spader åtta. Stephan B stod bakom och tittade och jag glömmer inte hans kommentar enligt följande: Ja vid detta bordet skall jag i alla fall inte spela. Ibland var det fullt på Borgerkroen , ibland var det nästan bara vi. Vid sex-tiden var det dock jävligt tjockt och med musik av två personer, som förde ett jävla liv. Vi var nog ganska överens om att skippa fredagar i fortsättningen, med förhoppningen att det blir lite behagligare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *