2 juni 2017 Dragör!

Först: råkade se denna artikel, att Vellinge fått Dragör som vänort!

Så Kays reserapport:

VDKIF:s sammankomst denna dag stimulerades av ett behagligt försommarväder. Tyvärr var det många medlemmar som av olika skäl inte kunde delta. Till sist var vi 5 st som slöt upp; Bo P., Stefan B., Stefan J. Kaj P, och undertecknad Kay W. Några av oss var tidigt på plats och kunde flanera i den gamla byn i det behagliga vädret, njuta av en whisky, eller göra ett eller annat inköp trots att det vid valutainköp i Malmö kostat 1,36 svenska pesetas att köpa 1 dansk krone. För som vårt illustra sällskaps namn, Vellinge-Dragör-Kort-och Inköpsförening, säger så handlar vår verksamhet också om bl a inköp. Så här står det i våra stadgar: ”Verksamheten i VDKIF har sin grund i minnesvärda inköpsresor till Dragör med gastronomiska aktiviteter i färjornas gemytliga matsal, samt med dessa resor sammanhängande kortspel på lokal i Dragör. Föreningsverksamheten skall i huvudsak bygga på de fyra grundstenarna sjöresa, inköp, kortspel och trivsam samvaro.”

Nåväl, den här fredagen började vi sedan vi samlats med att sitta i solen en stund utanför Dragör Bistro, titta på folklivet och låta oss väl smaka av bl a god öl. Dragör Bistro erbjuder ju som bekant flera intressanta varianter av det goda öl som kommer från Fur i Limfjorden. Vår förbeställda mat serverades i den lokal som vi disponerar helt för oss själva. Såväl den kalla plattan som flaeskestegen var till belåtenhet och några av oss provade god snaps som även den kom från FUR. Som vanligt pratades det Vellingeminnen, resor i stora vida världen, och ventilerades världsproblem.  Vår ordinarie ”materialförvaltare” Olle hade lämnat återbud, men till allas glädje hade Bo P tagit med både kortlek och gem. Så efter maten blev det kortspel vid ett bord och några av deltagarna som annars mest håller till vid B-bordet kunde den här gången känna sig som A-bordsspelare. De var förstås mycket glada över detta, i vart fall i början av kortspelet. I en paus av spelet gjordes ett trevligt studiebesök i butiken ”Kastrup”, den som tidigare hette ”Lima”. Vi konstaterade att den nye innehavaren (från Sverige) har gett butiken ett lyft med ett helt nytt sortiment av kvalitetsprodukter. Efter provsmakning av både det ena och det andra vandrade vi tillbaks till Bistron med påsar i händerna. Någon hade köpt rom, andra portvin, mm. Kaffe med tillbehör kompletterade det fortsatta kortspelet. Vi samtalade om kommande sammankomster, konstaterade att fredagen den 22 september är inbokad i kalendrarna och märkt med ”Högsta prioritet-VDKIFsammankomst”. Förslagsvis så genomförs denna sammankomst i norra Öresundsregionen, dvs Helsingborg-Helsingör, med lunch på färjan och med förhoppningsvis god uppslutning. Vi diskuterade också att om ifall vi beger oss till Dragör för sammankomst den 1 december så kanske vi ska överväga att ses kl 15.00 ifall det kan få flera som yrkesarbetar på förmiddagen att ställa upp.

En ”fredagshistoria” får avsluta denna lilla reserapport:                                                           Per från Eslöv hade kallats till mönstring i Kristianstad. Han hade ingen lust alls att ägna sig åt krigets värv och lyckades få mönstringsläkaren att tro att han hade en riktigt dålig syn. Så han blev frikallad. För att fira detta gick Per på bio. Till sin stora förskräckelse upptäcker han att mönstringsläkaren sitter på platsen vid sidan om hans egen. Läkaren stirrar bistert på honom. Men Per finner sig snabbt, vänder sig mot läkaren och säger ”Förlåt damen, går den här bussen till Eslöv?”

En reaktion på “2 juni 2017 Dragör!