Dragörtur 18 september 2015

Den här träffen blev en riktig nostalgitripp! Vi (”vi” var denna gång nio kamrater som slöt upp inklusive vår gamle ”reseförsenare” Knut som vi alla tyckte det var roligt att träffa igen) återvände nämligen till vårt gamla ursprungliga färdmål Dragör. Fast denna gång kom vi inte som förr ”den rätta vägen”, d v s sjövägen utan fick använda oss av Öresundsbron. Den gamla devisen ”Vem fan vill tura på en bro?” var dock inte aktuell att ropa ut  även om vi naturligtvis saknade den trivsamma matsalen på resorna fram och tillbaks med ”våra” färjor Scania, Hamlet och Ofelia. För nu fokuserade vi oss efter snabb bilfärd över bron på trivsam samvaro på Bistron med stort ”B”, d v s Dragör Bistro på Kongevejen 2. Ett långbord stod dukat för vår räkning tack vare halvdanske Toms väl genomförda planeringsarbete. Som en överraskning blev det inledningsvis något av en oväntad ölprovning. Det smakades på öl från ”Fur” i olika varianter; ale, porter, veteöl, etc. Gott-gotti-gott! Sedan serverades utan någon längre väntetid vår mat. Några hade beställt en platte med diverse kalla läckerheter, några fläskesteg med tillbehör, Alla blev belåtna. Själv kan jag bara konstatera ”vilken härlig fläskesteg”! Tilläggas kan att även snapsen som de flesta valde var utsökt – också den kom från ”Fur”. Vadå Fur? Alla kanske inte har klart för sig att Fur är en ö i Limfjorden. På denna ö, på Knudevej 3, ligger ”Fur Bryghus” och därifrån kom vårt goda öl. Förutom själva ölbryggeriet har Fyr Bryghus också en restaurang och en ölpub. Inga tillsatser används i ölframställningen och det fylliga skummet är kännertecknande för alla bryghusets ölsorter.

Mätta och belåtna förflyttade vi oss efter maten in till en lokal där vi i lugn och ro kunde dricka kaffe med avec och käka efterrätt. Och så spelade vi naturligtvis kort och löste världsproblem. Dagens numerär innebar fördelning till A-bord och B-bord. Som vanligt växlade lyckan i kortspelet, men vissa framstod onekligen som ”huvudsponsorer” för dagen. Timmarna gick snabbt i trevlig sällskap med korta avbrott för ett eller annat inköp. Hur som helst så trivdes vi på Dragör Bistro som ”fiskar i vattnet” och konstaterade att hit återkommer vi gärna. Bra lokaler, god mat och dryck, rimliga priser (även om den danska kronan är oförskämt dyr för oss jämfört med hur det var ”på den gamla goda tiden”) , och trevlig och alert personal. Bättre kan det inte bli. Men nästa gång vi ses, 4 december – skriv in detta datum i era kalendrar-  då ska det ätas julbord till sjöss enligt gammal VDKIF-tradition. Så då ses vi på Knutpunkten för färd fram och tillbaks över Öresund på H-H-linjens Aurora. Tom lovade att boka bord och ordna lokal.

/ Kay Wictorin

2015-09-18 14.16.27

2015-09-18 17.25.29

B-bordet om ingen visste det

B-bordet om ingen visste det

Dryckerna

Dryckerna

Vi som gick ut fick prova spritdrycker i Kastrups butik

Vi som gick ut fick prova spritdrycker i Kastrups butik

Två herrar och två damer

Två herrar och två damer

Kul att Knut kunde vara med igen

Kul att Knut kunde vara med igen

 

 

 

 

P1080736

En reaktion på “Dragörtur 18 september 2015

  1. ​Hemsidan bjuder verkligen på trevlig läsning Kaj! För varje år som går blir det roligare och roligare att återuppliva alla glada minnen. Hoppas du känner dig motiverad till att uppdatera efter varje resa, och att ”Kay me gåsapennan​” fortsätter sätta våra sammankomster på pränt.

    Vill dock framföra allvarlig kritik mot Kajs mobilkamera, då det tydligen var fel på linsen när fotona av undertecknad togs

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *