19 dec

Kay Kortspelaren

Kay Kortspelaren

 

 

 

Olle Ordningsmannen

Olle Ordningsmannen

C-bord

C-bord

Tom Tävlaren

Tom Tävlaren

10 november är dagens datum. Det är med andra ord ”Dagen G”, Mårtensafton, dvs vår skånska nationaldag då varje sann skåning äter gås med tillbehör. Eller i vart fall smälter maten efter helgens gåsfrossande. Det var dock bättre förr. Då var skånska skolbarn lediga den här dagen så att familjerna verkligen kunde vara tillsammans och njuta av Mårten Gås.
Nåväl, julbord är också förknippade med Skåne och vad är väl mer passande för VDKIF än att samlas kring ett ”sjögående julbord”. För ett sådant blir det i år som första inslag på VDKIF:s mötesschema för de kommande tolv månaderna.
Efter att ha fått in synpunkter på de tre alternativen A, B och C och i anslutning därtill ytterligare synpunkter/besked från bl a Knut, så blir det ett modifierat alternativ A som Ni nu kan notera i Era kalendrar. Det innebär följande:
Fredagen den 19 december 2014 blir det en julbordsträff på färjan mellan Helsingborg och Helsingör.
Tom W. har agerat med berömvärd snabbhet och bokat såväl ”bord vid köttgrytorna” för preliminärt 10 hungriga VDKIF:are, som den förnämliga konferenslokalen ombord.
Vår färja, Aurora, avgår från Helsingborg kl 14.15 och de som så önskar kan som vanligt ses ca en timme i förväg för ett första vätskeintag. Biljetter till julbord och resa köpes i biljettluckan av var och en, lämpligen före vätskeintag. Det omfattande julbordet kostar 279 kr. Resan ingår inte så Ni måste också köpa en enkelbiljett. Konferenslokalen disponerar vi sedan som vid tidigare resa kl 15.00-19.00 och där kan vi i lugn och ro smälta julmaten, umgås och spela kort. Mandelmusslor fyllda med nyttig grädde och sylt, mm kan vi med fördel ta med oss upp från matsalen.

Hur det blev:
Så har vi avslutat år 2014 med en julbordsträff. Jag ändrade bokningen till 12 om Kaj P också skulle komma, men så blev det inte. Vi var således 11 st. Nytt var att många körde bil till Helsingborg denna gång. Christer L , Stefan J , Kenneth J och jag själv. Ingen behövde sålunda rusa iväg till tåget vid 19.00-tiden och vinka farväl till tåget som Stephan B gjorde sist. Den fina buffen var utbytt till ett julbord av traditionell typ som var helt ok för de flesta. För mig personligen saknade jag naturligtvis den danske fleskestegen, fiskefilen och medisterpölsen. I gengäld fanns julskinka,revbenspjäll, lutfisk och annat. Ett stort gottebord med kakor,mandelmusslor och ris ala malta var nytt och fick mig genast att tänka på KNUT , som dagen till ära vallades runt som en åsna och glodde på några sketna juleljus på Liseberg, för att nu citera honom. Fast egentligen tror jag nog att han hade rätt så trevligt han också, men vi saknade ju honom. Trevligt var också att återse Stefan J som nu har fått ordning på sitt nya boende och sin verksamhet. Vi har saknat honom, inte minst på A-bordet. 5 deltagare gick av i Helsingör för att uppleva lite julstämning och kanske göra ett eller annat stödköp. Dock gick ingen från A-bordet iland. Sådana finesser hade vi inte tid med. Vid 19.00-tiden lämnade 6 deltagare. 5 stannade kvar och tog en vända till. Vid 20-tiden körde jag ensam hem i min bil. Christer tog hand om Malmö och Höllviken folket. Någon efterlyste foton från resan och jag vet att någon tog foto. Denne någon hör säkert av sig så småningom. Så till nästa träff den 27 mars 2015 som blir antingen på H-H-linjen, som vanligt, eller i Vellinge, vi får se. God fortsättning på jul och nyårshelgen till er alla. / Tom

IMG_0163.JPG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *