Resa 24 oktober

Vellinge von oben

Vellinge von oben

För tre veckor sedan skickade jag ut en inbjudan till nästa träff som föreslogs bli den 24 oktober, bland annat efter förslag från de 5 som uppvaktade mig på min födelsedag. Jag tänkte i mitt stilla sinne att det nog skulle komma många, eftersom vi inte haft någon träff på över ett halvt år. Det är dessutom 35-års jubileum sedan vi bildades.  Som framgår av den tidigare inbjudan har jag bokat både resa, buffe och kaffe samt VIP-lokal och dessutom beställt wienerbröd till VIP-lokalen. Döm om min förvåning att efter tre veckor har jag fått 3 svar av 16 utskick. En kan komma (Kay W) och två har meddelat förhinder (Kenneth J och Lars W). Det är möjligt att de 4 som uppvaktade mig förutom Kay W anser att dom redan anmält sig men jag vore tacksam om de trots allt bekräftade sitt deltagande. Om de görs så blir vi , med mig, 6 st. Vi är totalt 17 st.  6 kommer, 2 kommer inte. Sedan återstår 9 st som inte hörts av. Senast onsdag måste jag ha besked. Är vi fortfarande då mindre än 10 st måste jag avboka VIP –lokalen (av kostnadsskäl), Vi får vara tacksamma att vi inte får betala denna lokal eftersom rederiet inte har kunnat hyra ut denna till någon annan under tre veckor. Buffen är beställd till 10 och avbokas inte. Om vi blir något mindre eller större antal här gör inte så mycket. Om VIP-lokalen avbokas går vi som deltager i land i Helsingör på sedvanligt sätt, Jag hoppas vid Gud att alla hör av sig ; kommer eller kommer inte. Om så inte blir fallet är det kanske tid att begrava förbundet efter 35 år, vilket skulle vara mycket tråkigt. Många av oss är redan pensionärer och enligt min uppfattning är det viktigt med sociala nätverk. Den dag då vi sitter och tittar ut genom fönstret och om det inte regnar går ner till dammen och matar ankorna då kan ni lika bra slänga mig 5 fot ner i jorden.  Tom
P1090474
SMHI ger indirekt stöd för vår resa genom att i morgon förse oss med milda sydliga vindar, ca 12 grader, och har till och med ordnat så att det ska bli lite sol under eftermiddagen som omväxling till den senaste tidens nederbörd.
8 VDKIF-resenärer innebär ett A-bord och ett sammanslaget BC-bord. Det blir säkert en fin resa med trivsam samvaro, och vi kan väl säga att det särskilt uppmärksammas att VDKIF fyller 35 år i år genom Toms förbeställning av wienerbröd till VIP-rummet.
M v h
 Kay W.
P1090469
Vi var åtta stycken (Olle,Kay,Bo,Kent,Stephan B,Calle,Christer och jag). Vi  drack en öl innan vi gick ombord.  Vi började direkt med buffèn, sill, ägg och lax och lite annat smått och gått och sen olika varmrätter fiskefile, medisterkorv och inte att förglömma den danske fläskesteken med spröd svål något som jag som halvdansk som vanligt åt  alldeles för mycket av, Sen var där ost och kex och lite efterrätter , citronbakelse och annat, något som jag vet att Du uppskattar. Därefter åkte vi upp en våning med hiss till VIP-rummet tillsammans med Malin vår hovmästare och hjälpte henne  med brickor med wienerbröd och whisky och annat drickbart. A-bordet slog sig ner vid ett  stort långt bord och började spela kort med det samma. B-bordet slog sig ner i en bekväm sittgrupp med soffa och fåtöljer och spelade lite kort men pausade ibland och diskuterade det motsatta könet. Gudskelov var det motsatta könet och inte det egna för då hade dom nog åkt ut ur lokalen. Vi slutade kl 19.00 då färjan var i hamn och sen gällde det att hinna med tåget kl. 19.12 ett jäkla stressmoment som vanligt. Bo och jag tog det lugnt och sa det går fler tåg så vi hade inte bråttom. Olle och Kay hann med tågot. Stefan var också snabb och fick ut sin biljett, men sen skulle han hjälpa Calle och det tog tid, med påföljd att när han ner till perrongen kunde han bara vinka till tåget. Vi var fem som stod kvar och så plötsligt kom det upp att ett SJ – skulle komma in och sen gå direkt till Lund och Malmö. Stefan blev jätteglad och vi hoppade alla på tåget och då  meddelades via högtalare att Skånetafikens biljetter inte gällde på tågot – av igen innan dörrarna stängdes. Så småningom kom där ett annat tåg som stannade vid varje mjölkabord och då tog vi det. Själv gich jag av i Lund och hur det gick för dom andra vet jag inte, men jag tror att dom lever fortfarande.  Tom
P1090472
Tack för den personliga reseskildringen! När jag läste den kändes det precis som i gamla goda tider, då det alltid blev någon form av strul. Det är typiskt att det ofta är Kalle som ger upphov till våra avvikelser från resemönstret. Glömmer aldrig när han och jag, starkt försenade, klättrade över det höga stängslet vid Dragörs färjeläge och med oanade krafter även fick med oss en back öl, för att därefter förbereda ett hopp till färjedäcket på båten, som var en halv meter från kajen på väg ut. Som tur var sansade vi oss när hela besättningen vrålade NEJ. Därefter orkade vi inte klättra tillbaka och var därmed innelåsta och utlämnade till duggregnet som föll. Ingen fara, vi hade ju en back öl och kunde diskutera livet tills nästa färja anlände en timme senare.
 När jag nu skriver detta så kom jag på en sak. Vi borde sammanställa alla våra minnen från de händelserika resor som vi upplevt tillsammans, när vi var unga och oslagbara. En träff på Lokal med stjärnreportern Kay W som nedtecknare hade varit en riktig höjdare!
 Än en gång, tack för reseskildringen.
Eder avdankade Reseförsenare
det nya biblioteket i Helsingör

det nya biblioteket i Helsingör

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *