Helsingörtur 4 april 2014

Småhandel på smågatorna, Fötex i Helsingör, Stephan och Kenneth

Småhandel på smågatorna, Fötex i Helsingör, Stephan och Kenneth

Lite dimmigt, B-bordet

Lite dimmigt, B-bordet

A-bordet

Aurora avgick 14.15, själv kom jag 14.14 till biljettkontrollen, och sju herrar gick ombord för vårträffen i VDKIF. Sju kom tillbaka. Buffén är förträfflig på båten till det facila priset av 129 kr inkl resa. Då ingår också ost och kaffe med tårtbit. Vi kompletterade med snaps och öl. Helsingborgs bryggeri har en förträfflig lager som några av oss tog. Tom noterade att jag fick gripa in för att vi inte skulle glömma bort att skåla, det brukar annars inte vara problem med det. Servitriserna är mycket trevliga och behjälpliga. Solen lyste och det var kring +8 grader. Det var +4 i vattnet rapporterade hustrun från Kallbadhuset! Vi gick upp till Borgerkroen. Några tog en shoppingtur längs gågatan upp till Fötex för att hitta kransekager. Sen blev det lite ost och vin också. Öl beställdes in och kort togs fram. Förutom de danska ölen har de Svanekes sortiment på flaska och Grimberger på fat. Denna eftermiddag var det en del folk till att börja med men ganska glest med folk senare. Vi tog inga smörrebröd denna gång. Vi avslutade vänskapligt spelet och gick till båten. Kalle var glad att åka för 18 dkr som pensionär, annars kostar det 29 dkr. Tom körde bil till Malmö medan tåget tog två mot Lund. I Teckomatorp kunde Kenneth byta till buss till Eslöv. Själv steg jag för första gången av vid Gunnesbo och promenerade hem. En trevlig dag var till ända.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *