Tura-tur 6 dec 2013

Helsingör station

Helsingör station

Det blev trevliga besök i Helsingör hos Madam Sprunck och på Borgerkroen. ”Yrvädret” Sven var med oss hela dagen. Men vi märkte inte särskilt mycket av honom på havet, förutom att han genom högt vattenstånd fick oss att gå ombord i Helsingborg via bildäcket. De två bastanta ”damer” som trafikerade H-H-linje den här dagen, Aurora och Tyko Brahe, klarar av värre busar än Sven och brydde sig inte om honom. Men Sven såg till att varken bussar eller tåg fungerade som de ska den här fredagen. Det hade vi dock inget ont av eftersom vi färdades galant tur och retur Helsingborg i Tom Winges limousine.

Vi var fyra personer vid dagens enda bord –  A-bordet. Där var det premiär för S. B. som kunde återvända hem i triumf med en äkta svensk 5-krona i vinst. Alla deltagare kan dock sägas vara dagens vinnare eftersom diverse ädla drycker kunde inhandlas till kraftigt rabatterat pris såväl i Helsingör som ombord. (Kay W, reseberättare)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *