Hoppas många ställer upp 5 april!

Kay W

Jodå, nio blev vi till sist, inte dåligt. Aurora stod för turen, ja alltså båten mellan Helsingborg och Helsingör. Det måste ha blivit 5-6 turer för vi gick på 14.15 och gick iland 20.20. Maten är alldeles förträfflig på deras buffé, det var precis lagom att välja mellan. De som gick in på sin tredje tallrik ångrade sig, två var alldeles lagom. Dessutom fastlagsbulle och chokladkaka efteråt om man nu inte dessutom stack emellan med ost. Ett välkommet inslag var Helsingborgs lager som slår de danska sorterna, tycker jag. Jubileums och vodka kompletterade. Tom fick påminnas om skålen, dagens sammankallande tjänsteman. Tom, Olle, Kalle, Christer , Kent, Lars, Kay, Stefan S och Kaj slöt upp kring glasen. Hamlet finns inte längre att äta och konferera på. Arrangemanget nu var sådant att vi hade en avdelad man på båten som fick ledsaga oss upp till konferensrummet på fjärde våningen via hiss. Denna hiss går att ta sig ner med själv men upp så får man tillkalla denne man. Rummet för konferens/spel befanns vara utomordentligt med stora glasytor ut mot havet. Man kan också röra sig mellan två bord, det ena en sittgrupp. Den avdelade mannen kom upp och tog upp beställningar och serverade dessa. Betalning skedde nere i baren. 950 kronor för fyra timmars rumshyra. Korten var räknade och gemen putsade. Spelet inleddes. B-bordet utmärktes som vanligt av mycket prat och lite spel, däremellan en visa med många verser framförd av Stefan S. Episoder från livet i Hästveda fanns med både där och i de historier som sedan kom. Kalle oroade sig tidigt för hur biljettköpet till tåget skulle gå till och hinnas med. Vi mera resvana hade köpt returbiljett (men då betalar man maten på båten, gör man inte det kostar biljett med mat 129 kronor, ett suveränt pris). De tre som inte skulle söderut med tåget försvann medan resten samlades i kupén där Bland annat Tom hade mycket att berätta om livet i Vellinge kommuns korridorer. Det finns visst de som tycket att Tom kunde skriva ner lite av detta men Tom och flera av oss tycket nog att mycket gör sig bäst muntligt och om det kom skriftligt säkert skulle kunna skapa en eller annan rubrik i pressen.

DSC00797

 

 

 

Här är visan som Stefan framförde:

I Vellinge kommunhus, jag suttit mången gång

Och tyckt att dagen varit, alldeles för lång

Jag tänkt på alla de, som knogat och stått på

Och undrat om de kämpat, för dagen den att gå ./.

 

Nåväl jag skall ej klaga, jag är ju inte sjuk

Fast magen den är stinner, och ganska stor min buk

Här nere på vår slätt, så går det då väl an

Men höjder över en metern, det kräver nog sin man ./.

 

Men vad skall jag i Småland och uti Alpens land

Det räcker att ha tårna, i våran ljusa sand

Att självmant bliva andfådd, när man är lat och fet

Jag kan ej se nån vettig, mening uti det ./.

 

Så självnöjd jag här sitter, och ingen från mig tar

Min syn på alla saker, som ej gjorts i mina dar

Nu är det snart nog middag och kaffe kort därpå

Så visst kan man få dagen, att ännu fort förgå ./.

Mel. I Gällivare trakter

/Kaj P

En reaktion på “

  1. Tack för ett snabbt utskick av denna trevliga reseberättelse! Snart blir det så levande att man inte behöver deltaga i resan och då, Gud ske lov, slippa tvinga i sig buffé och snaps med lite öl till. / Knut

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *