24 maj-resa till Helsingör på Borgenkroen

Är vi B eller C-bord idag?

Är vi B eller C-bord idag?

I separat e-postmeddelande uppmanas samtliga deltagare den 24 maj att avge sin personliga reserapport på denna hemsida. Kenths bilder som även utskickats på e-post ger också en beskrivning över resan i fredags. Inloggningen för avgivande av rapport framgår av e-postmeddelandet.
Se under fliken inlägg, redigera.
Jag lägger in Kenths kommentar här: Upplever att den senaste träffen i Helsingör var oerhört lyckad. Den lilla vandringen i Helsingör påminde om gamla goda tider i Dragör. När sen paradorkestern spelade för oss och solen sken längtade man direkt till vinsterna vid spelbordet. Givetvis fungerade det perfekt. Men det som var allra bäst tyckte jag var den nya tågordningen med mat på båten, kort vandring i Helsingör och så spelplatsen. Denna är förankrad hos innehavaren även till kommande gånger. Vi var mycket välkomna och där fanns allt vi behövde och lite till. Ser fram emot samma upplägg kommande resor.
Alternativ till Buffén på båten.

Alternativ till Buffén på båten.

Kommer jag genom tull-en?

Kommer jag genom tull-en?

26 sep 2008 Trad Köpenhamnstur

Deltagare: Knut, Peter, Alf, Stefan S, Stephan, Kenneth, Kent, Bo, Christer, Tom, Kaj, Kalle.

14.22 – tåg avgår till danska huvudstaden. Dessförinnan har de flesta hunnit ta en öl i törstig strupe på Centralens Pub, numera sportbar vilket kanske inte är helt passande för oss! Kenneth och Kaj har dessförinnan varit på möte hos Sydvatten där både Vellinge och Lund ingår. Kenneth, som ju ser sambanden i tillvaron, poängterade att vatten är en viktig beståndsdel i öl när han vid efterföljande lunch berättade om våra interkommunala möten i VDKIF.

Stefan och Kent hade en ny variant att ansluta till gruppen, de tog färja från Helsingborg till Helsingör och sen tåget till Köpenhamn. Det gladde gruppen särskilt att se Kent som är långväga ifrån och inte ses så ofta. Örkelljunga ligger ju i periferin av Skåne. Vädret var idag utomordentligt skönt, ca 18 grader och i solen angenämt. Sundet passerades med strålande utsikt.

 

Nörrebro station angjordes och förvirrade kom vi upp i ljuset en bit från vanliga stället. Alla, utom Bo, har lika svårt varje gång att orientera sig på vägen till Wessels Kro. Denna gång skulle vi till Det Lille Apotek eftersom Niels inte jobbade på Wessels och mat därför inte kunde serveras där. En öl slank ner i väntan på kl 16, själv tog jag en kort promenad i de trevliga kvarteren, vilket kan rekommenderas. Några ägnade sig åt I dvs Inköp.

St Kannikestraede 15: Apotekets Holbergplatte blir man inte tjock på men den smakade bra, bl a fläskesteken var utmärkt. 95 danske kronor (som idag på Forex kostade 1:30) kostade den. Som dryck tog vi öl och Aalborg samt Doktor Nielsens Bitter (som vi hade provsmakat, det ingår ju en tvåa när man har annonsen med). Bo samlade in betalning där även en viss summa till Kassan lades till. Den dansktalande Tom berättade på allmän begäran lite om sin morfars, Oscars, liv och leverne. Det är alltid ett nöje att höra Tom berätta. Betjäningen var trevlig och miljön likaså. Det är inte trångt här en fredagseftermiddag.

K för Kortspel: Det blev en kort promenad till Wessels Kro och ingen försvann på vägen dit mer än Knut och Alf som åkte hem! Vi fick de två borden i de inre utrymmena för en gång skull. Det var en bra plats och röken bevärade oss inte nämnvärt här. Det är nära pissoaren också! Det var ny betjäning men han lyckades både ordna kaffe till oss och en kortlek (dessförinnan hade Stefan förgäves försökt köpa sådan men varken 7 Eleven, Netto eller Illum hade). Gemen var åtråvärda denna kväll eftersom det blivit en miss i planeringen av materialförvaltaren. Efter 28 år vid B-bordet fick undertecknat äran/glädjen att delta vid A-bordet eftersom de bara var tre och B-bordet blev nu sex. Nybörjartur eller omtanke gjorde att det blev vinst! B-bordet fick ingen ordning på sitt ”spel” och Stephan sökte förgäves inträde till A-bordet. Det blev som vanligt mest snack.

Kaffepengar

Vid 20-tiden gick vi till Nörrebro station där vi var i god tid! De dieseldrivna danska tågen förvånar en. Denna gång hade alla returbiljett med sig så ingen behövde sitta nervös på hemfärden. Även hemfärden för båtpendlarna Helsingör-Helsingborg fungerade utmärkt enligt uppgift. På tåget norrut från Nörreport kunde dessa ”smålänningar” i förskingringen glädas över inmundigandet av resterande inköpta Wibrooe pilsner samt över det faktum att deras resa t o r kostade mindre än resan för oss andra.

Kalle fick en anmaning att klippa sig till nästa gång! Gemen måste vara putsade och vara fler till nästa gång! Kortlek måste tas med. Det bör vara ett undantag om vi äter på annan plats än Wessels Kro

Kallelse utskickad 24 maj kl. 14.15 med Aurora

Kallelse utskickad till den 24 maj avgång kl.14.15 med Aurora. Tio platser bokade i matsalen för buffé. Vi stiger denna gång iland så därför skall ni lösa buffébiljett + enkelbiljett i kassan. Se inbjudan på e-post. Vi skall även introducera en ny medlem om han accepterar de statuter som framgår av denna hemsidas dokument.

Välkomna   Stefan S