Sassnitz-tur i december

La Chouffe, en god belgisk öl (dock ingen öl som dracks vid denna färd)

Lite reseskildring bara för att göra snacket mindre vid nästa träff. Avresa i god tid med en räkmacka som kunde fått båten till att kantra. Så stor att det tog säkert en timme att äta den. Nja då får vi ju lägga till ölen och snapsen som också skulle ner. Synd att inte fler var närvarande för Toms historier om ”fruntimmer” hade säkert glatt fler. Men inte ens dessa fick oss att spilla på duken, ej heller på *uken även om Tom var nära (Sorry Tom bara ett skämt).

Så efter en massa bläddrande med kortlekarna, där jag förresten blev inbjuden på A-bordet, skulle vi ha ”mige mad, i rettan tid och så till detta en snaps. Maten var god och snapsen i rätt tid så allt är frid o fröjd. Alla kom hem utan skavanker och nu kan jag bara se fram emot nästa tur.

Jag har ju blivit en ”glad pensionär” och trots mina logistiska problem kanske det kan ordnas en färd till Helsingborg. Men först måste jag skaffa nytt pass eftersom gränsen mellan Skåne och utlandet Sverige ligger vid norra semaforer i Eslöv. Kanske det med hjälp av diverse kamrater t ex Stefan, Stephan, Knut, Kalle eller Olle få en övernattning mot en summa ”GEM”

/Carsten Håkansson