Korrespondenser värda att minnas

När man läser nya och gamla mejl så ser man att en del är ju riktigt minnesvärda, så som dessa:

Dec 2010 

Från deltagaren från Växjö:

– Årets Julklapps Erbjudande!
Garanterar en kraftig viktminskning inom 5-10 dagar.
För endast 295 + frakt får du 50 cl magiskt vatten från en liten insjö i Sveriges norra inland, med fantastiska egenskaper. Missa inte detta, över 8000 personer har redan provat med enastående resultat.
Ring Östersunds kommun. Ge bort detta i julklapp så får du detta julrim gratis.
STORSJÖN LIGGER HÅRD OCH VIT, GÖMMER LITEN PARASIT. KYLAN BITER, JÄMTEN
SKITER FIRAR JUL PÅ STOLEN VIT.
GOD JUL ÖNSKAR
Östersunds Kommun

– Jag är ju inte med i svenska kyrkan och känner mej lite klyven inför julfirandet, men samtidigt dricker jag ju julöl och äter julmat och utnyttjar det goda av jultraditionen, jag tycker även om den sociala biten  där vi  hälsar till varandra och önskar glädje och lycka.

– Till julbestyren hör i år också snöskottning. Snön har vräkt ner hela dagen, Inte så kul precis, men snöskottningen kanske ger extra god aptit när Janssons frestelse, julöl och julsnaps mm ska avnjutas i morgon. Efter julmaten kan man roa sig med att läsa kåserierna i Sydsvenskan om hur det går till i Vellinge kommun. För det är väl kåserier, eller kanske är det underlaget till nästa omgång av ”Starke man” i TV ??

– Jag följer med spänning julens rafflande reportage i Sydsvenskan från Vellinge kommun. Det var bättre förr! Eller ju förr desto bättre. Är det månntro Stephans tur nästa gång? Spännande!

– Det gångna året har innehållit både gemensam glädje och sorg för oss inom VDKIF. Styrkan i vår förening är just gemenskapen i dess innerliga form som gör att vi kan dela livets växlingar och med detta som grund se fram emot det tillfälle när vi träffas härnäst. I slutet av mars när det börjar våras samlas vi igen.

Januari 2011

– Är det bara att dyka upp, eller ska man anmäla sitt deltagande i förhand, eller räcker det att man anmäler sin ankomst i foajen, eller inför hovmästaren?

– Det är bara att dyka upp efter 16, då krogen öppnar, eller åtminstone innan 17 om du vill beställa mat tillsammans med oss andra. Bifogar karta för både gående och biland, röd respektive blå.

– Hej på er alla Vaga bönner! Jag utlovade en tysk vandringssång som ni skulle kunna sjunga till er sittning nu i morgon men jag hittar inte texten. Nå ja, det gör kanske inte så mycket för ni hade nog inte hittat tonen. Hur som helst. Jag vill önska er en trevlig sammankomst om ber er diskutera lämpligt datum för nästa sammankomst Helsingborg- Helsingör. Nu har det visat sig att Hamlet skall läggas upp på varv och beräknas vara tillbaka i trafik den 27 mars men det finns inga garantier för detta. Aurora går och där finns möjlighet till bokning i restaurangen den 18 mars, 25 mars och den 1 april. Konferensrummet VIP-rummet är också ledigt men de vill ha dubbla priset mot Hamlet d v s 1200 kr för en eftermiddag. Förrätt och varmrätt kostar 260 kr och biljetten c a 35 kr. Eftersom de endast kör med en båt är det viktigt att vi är ute i god tid. Återkom till mig omgående efter er sittning på Vagabond via Knut eller Kay över vilket datum ni tycker är bäst. Sommartid infaller den 27 mars så om vi väntar tills den 1 april får vi kanske en ljusare upplevelse och då är kanske även Hamlet i trafik.

– Spontant: Är inte 1200 riksdaler för konferensrummet väl dyrt? Det innebär att enbart konferensrummet kostar 120 spänn per skalle om vi blir 10 deltagare!! Betänk att mat och biljetter (båt +tåg+ buss) landar på över 400 kr. Är det inte lite väl långt fram i tiden till en ev träff 1 april då väl Hamlet är i trafik igen?

Vi får diskutera lämpligt datum, men också noga överväga olika resealternativ med inriktningen att vi ska år så mycket som möjligt för pengarna, När ska Hamlet in på varv ? Är det möjligt att tidigarelägga den första riktiga VDKIF-övningen till kanske redan den 18 februari (då väl Hamlet är kvar i trafik), för att sedan ha övning nr 2 i maj ? Andra alternativ; Tyskland, Köpenhamn ? Kan vi rent av tänka oss att ha en ”plånboksvänlig” mat- och kortspelsträff i någon lämplig lokal i Skåne ?

– Första torsdagen i månaden har Vinväktarna i Östra Grevie sammanträde och provning. Kommer tyvärr därför inte att kunna deltaga i era träffar. Ser därför fram emot nästa danmarksresa.

– Vinväktarna! Är inte vin fjolligt? Trodde det var en-stor-stark, Råbiff och Vodkaprovning som gällde för oss i VDKIF!

– Vin är fjolligt. Det är whisky som gäller.

– Knut och ni andra i VDKIF! Har noterat den 3 februari i min kalender, till Stefans (OBS! INTE Stephan) och Christers förnöjelse måste jag tyvärr anmäla förhinder den 3 mars p g a whisky-provning som förberedelse för golf-säsongen 2011.

– Jag vill gärna lägga kryckorna innan jag går på krogen, det sker 10/2, kanske fjolligt men när jag t ex går på systemet känns det som jag var en av dessa alkisar med brutna ben och armar som ska ha påfyllning. Jag siktar på marsmötet.

– Vagabond påminner mig om den gamla tyska vandringssången ”Bergvagabonden ” med inbyggd joddlingssekvens i varje vers. Jag har själv framfört denna inför mycket förvånade elever i ämnet tyska på högstadiet i Skurup. Nästa meddelande kommer ni som skall träffas den 3/2 att få del av denna på e-post. Tyvärr är jag inte i närheten varken den 3 februari ellerd en 3 mars men planerar för en resa Helsingborg – Helsingör den fredagen den 25 mars. Återkommer om detta.
Angående mobbing av Stephan och hans djupare intresse för vin vill jag, trots att jag är utsedd goodwillambasador för Bells Scotch Ltd, ställa mig på den angripnes sida med denna vers. Jag skrev den till en blivande 40 åring som låg i riskzonen för överkonsumtion av alltför starka drycker och rekommenderade honom att gå ner från 40% volym till 10 – 14%.

Malt och humles jäsning
Ofta fått din buk till päsning
Men om druiders drömska
Druvans vin
Kunskap saknas i denna disciplin

Numera lever han ett mera dygdigt liv. Har börjat sjunga mycket mera och umgås frekvent med fruntimmer. Levern mår bättre, strupen är klarare, blicken tydligare för att inte tala om potensen.
Så nu vet ni detta

– Vi skulle kunna kombinera vinprovning för mesar och stor stark för oss tuffa på Vagabond!

– Jag ställer upp bland mesarna men kan inte februari och mars

– Varför denna debatt om ”antingen eller – vin eller öl/whisky” ? Var sak har sin plats, som min gamle slöjdlärare sa´ när han ville ha ordning och reda i slöjdsalen. Det ena utesluter väl inte det andra? Ibland passar det bäst och känns rätt med vin, ibland med öl, och då och då även med ”lite starkt” som t ex snaps till sillen på en VDKIF-träff, eller några gyllene droppar rökig, långlagrad Tallisker på kvällskvisten i vintermörkret när livet tycks orättvist och våren långt borta När vi ses på Vagabond så tror jag att det för min del får bli ”en stor stark” från Mariestad, eller möjligen av tyskt eller tjeckiskt ursprung, till en rejäl ”köttabid” (av sannolikt mer okänt ursprung). Men när det på fredag kväll ska firas att Sveriges handbollslag besegrat Frankrike så får det till räkorna från Nordatlanten bli ett gott Rieslingvin från min favoritvinbonde Emil Franz i Traben-Trarbach i Moseldalen. När det passar bäst med vad ? Det får väl var och en själv avgöra efter tycke, smak och sinnesstämning. Fast inom rimliga gränser förstås. Ett dyrt Amarone-vin till någon ljummen anrättning från en halvtaskig snabbmatskedja vore verkligen att ”kasta pärlor för svinen”, eller hur?

Carpe Diem !

– Gillar att du delger oss dina kloka tankar! Anledningen till vindebatten är nog, det gäller åtminstone för mig, besvikelsen över att vi inte kan träffa Stephan på Vagabond. Det hade varit superbra om det gick att förhandla om vinprovardagen. Ge dem ett erbjudande som inte går att säga nej till: antingen en annan torsdag eller så kommer valda delar ur Dragörgänget och hälsar på i deras hem.

– … jo, jag förstår det. Stepfan får väl följa Ditt listiga förslag – ”Dragörgängets” rykte är väl hos utomstående, oupplysta och obildade att likna vid det som kan tillmätas ”organiserad motorcykelburen ungdom med tvivelaktig karaktär”.

VDKIF-arrangemang bör ju hur som helst ha högsta prioritet i nästan alla tänkbara sammanhang. Möjligen hade vi fått ändra dag om vår planering kolliderat med t ex Nobelstiftelsens planering av Nobelfesten i december, eller med Sveriges semifinalspel mot Frankrike på fredag. Men i övrigt är ju VDKIF-arrangemangen högprioriterade som en omistlig del av samhällslivet i Öresundsregionen, eller hur ? Auf Wienerschnitzel !

– Hoppas det blir god uppslutning.

P.S. 1   Om man klonar en sjörövare, får man då en piratkopia ?

P.S. 2   ”Och det här ska kallas fastland” sa´ sjömannen när han vinglade fram genom gatorna på småtimmarna efter en krogrunda i land.

2009

– En vecka innan vore bra om ni vet om ni kommer med eller inte. Se inbjudan. OBS! Tag med minst en utmärkelse. Den senaste symbolen med svensk-danska korsade flaggor klär varje plagg

– Befinner mig i Frankrike hela veckan, närmare bestämt på 24 Heur Le Mans. Kan därför inte deltaga på denna trevliga resa. Har försökt flytta tävlingarna men fransoserna är kallsinniga 😉

Hoppas ni får en bra heldag med fint väder. Sällskapet vet jag är superbt.

– Är i Stockholm och Åland och spelar golf….

– Faen, tänkte inte på det när jag bokade resa till Milano med omnejd! Svårt boka om nu.

– VDKIF:are! I Eslöv har ungdomar i alla tider, eller åtminstone sedan 1980 då jag flyttade hit, tagit studenten en torsdag i juni. Så även i år, men p g a ”fria sök” till gymnasiet i hela Skåne så tar vissa Eslövs-ungdomar studenten å annan ort, ex Lund och detta sker ej på en torsdag som jag räknade med när VDKIF-träffen i juni bokades in utan olyckligtvis fredagen den 11 juni, så tyvärr har jag inte möjighet att delta denna gång. Vad har Lund i kunskapshänseende som inte finns i Eslöv?      undrar Kenneth som önskar er alla en trevlig och avkopplande sommar

– Hej mina högvälborna vänner!
Min svägerskas yngsta dotter konfirmeras nu på lördag och samtidigt
i Lund avlöper Lundakarnevalen. Denna har jag sedan fyra  år haft in-
bokad i min kalender, så ej konfirmationen.
Idag när jag öppnar min inkorg blir jag påmind om våra återkommande
samkväm, och blir därav mycket glad. Jag springer ut till almanackan
som sitter på kylskåpsdörren för att notera resdagen och klockslag. Då ser
jag till min föfäran att dagen redan är inbokad. Ovannämnda svägerskas
näst äldsta dotter skall taga studenten. Svägerskan och hennes familj har
hitintills varit på alla mina barns studentutgångar. Så tyvärr, jag hittar ingen
väg ut ur detta. Jag väljer det enklaste och går på släktträffen.

–          du får tänka på den kulturella atmosfären och att det är idéernas stad! Vafandå Eslöv, har ni mer än Salubrin?

* Knutpunkten är namngiven efter den tidigare reseförsenaren som hade en fantastisk förmåga att i boka goer mat, möed mad och maden i rättan ti. Dessutom hade han förmågan att följa upp delegerade uppdrag så att kort och gem samt ev. utmärkelser till födelsedagar,

jubileum m m verkligen fanns med på resan.